Известие

Collapse
No announcement yet.

Прискърцва....?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прискърцва....?

Здравейте,
    Алфа 146 1.6 т.с. 2000 година ми е колата. Както си карам няма грижи, стабилна и неподатлива на градските дупки си остава алфичката, обаче понякога, не винаги, на завой се чува някакво прискърцване, нежно някъде от ходовата част. Появява се при десен завой, тихо и нежно, много притеснително. Възможно е и така да ми се струва но на завой колата е леко нестабилна (може и да ми е въображението) та скърцането не мога да го определя отпред ли е или от отзад но ми се струва да е от дясно въпреки че и това ми е тъмна индия, лошото е че не се задържа достатъчно да го определя къде се намира 2-3 прискърцвания и това е - спира.... Ако някой има идеи, моля да сподели направо ме побърква....
    Благодаря предварително
    Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

144 прочитания и нито едно мнение, за първи път ме изненадвате така неприятно, колеги.

Comment

Предполагам, колега, ако прочетеш написаното от теб и погледнеш през погледа на другите, ще разбереш-трудно е да се даде мнение за нещо с толкова абстрактно описание.
      Имам подобен проблем и ми е трудно да го опиша:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73363
      Смятам, че е от накладките и дисковете и няма да разбера преди да ги сменя.
      Колкото е по-горещо по-силно и по-продължително скрибуца, а можеби зимата на затворено не го чувам.
      Поздрави!
      146 1.3 боксер 1996г.
      156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
        Предполагам, колега, ако прочетеш написаното от теб и погледнеш през погледа на другите, ще разбереш-трудно е да се даде мнение за нещо с толкова абстрактно описание.
        Имам подобен проблем и ми е трудно да го опиша:
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=73363
        Смятам, че е от накладките и дисковете и няма да разбера преди да ги сменя.
        Колкото е по-горещо по-силно и по-продължително скрибуца, а можеби зимата на затворено не го чувам.
        Поздрави!
        Колеги и аз имам сходен проблем. Преобладаващото мнение е, че са накладки - на Феродо били по-твърди и затова прискърцват понякога.
        (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Скърцане от накладки може да усетиш само при натискане на спирачката.
          Възможност 1 : много са ти изядени дисковете и при завой подпират вкопалите се вече накладки (решение махане на ръба при стругар или нови дискове и накладки)

2:Свали прашниците на шарнирите и на външните накрайници, вземи една смазка на спрей ( 7 8 лв ще я ползваш зимата за ключалките ) и напълни шарнирните връзки, все пак може да се пресъхнали по някаква причина.

3: Тампони на стаб щанга (откачаш биалетките от 2те страни и движиш на горе на долу щангата за да установиш дали скърца в тампоните )

4: Лагери на макферсона - проверка : вдигаш на крик и завърташ ляв десен на ръка докато гумата е във въздуха (въртиш от гумата не от волана ) и слухтиш за скърцащ лагер или пукащ .

ако всички тези проверки преминат успешно ще минем към задницата . Натисни над всеки амортисьор колата и слушай (може някой да е започнал да сдава багажа и да скърца ) Моите задни тропаха после взеха да скърцат но държаха колата

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
            Скърцане от накладки може да усетиш само при натискане на спирачката.
            Възможност 1 : много са ти изядени дисковете и при завой подпират вкопалите се вече накладки (решение махане на ръба при стругар или нови дискове и накладки)

2:Свали прашниците на шарнирите и на външните накрайници, вземи една смазка на спрей ( 7 8 лв ще я ползваш зимата за ключалките ) и напълни шарнирните връзки, все пак може да се пресъхнали по някаква причина.

3: Тампони на стаб щанга (откачаш биалетките от 2те страни и движиш на горе на долу щангата за да установиш дали скърца в тампоните )

4: Лагери на макферсона - проверка : вдигаш на крик и завърташ ляв десен на ръка докато гумата е във въздуха (въртиш от гумата не от волана ) и слухтиш за скърцащ лагер или пукащ .

ако всички тези проверки преминат успешно ще минем към задницата . Натисни над всеки амортисьор колата и слушай (може някой да е започнал да сдава багажа и да скърца ) Моите задни тропаха после взеха да скърцат но държаха колата
            Благодарение на колегата, установих че са тампоните, голямо благодаря за оказаната помощ

Comment

Колега, можеш ли да ми обясниш по-подробно точно как го установи. Ще съм ти благодарен!
              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Абсолютно както колегата ivaka89 каза:
                "3: Тампони на стаб щанга (откачаш биалетките от 2те страни и движиш на горе на долу щангата за да установиш дали скърца в тампоните )"

Comment

Working...
                X